Radio 2

Kunstenaarscollectief schildert levensgrote wereldkampioen Evenepoel op straat van supporterscafé: "Remco is een rockster"

In Schepdaal heeft kunstenaarscollectief Puncheur zondagavond een levensgrote graffititekening van kersvers wereldkampioen wielrennen Remco Evenepoel op straat geschilderd. Het eerbetoon in zijn thuisgemeente staat vlakbij het supporterscafé In De Rustberg. Twee weken geleden werd er in de straat ook al een tekening geschilderd na Remco's overwinning in de Ronde van Spanje.

"We zijn met deze tekening in totaal een 9-tal uren bezig geweest", rekent Thomas Daem van street-artcollectief Puncheur uit. Het collectief startte ooit als fans van Tom Boonen. "We schilderen al jaren grote coureurs op het wegdek na mooie overwinningen. Dat zijn winnaars van grote rondes en zeker ook wereldkampioenen. We houden van de renners met net dat tikkeltje meer. Met een rockstergehalte. En Remco is zeker één van die mensen." (lees verder onder de foto's)

Radio 2
De nieuwe tekening komt vlakbij de eerste die Remco kreeg toen hij onlangs de Vuelta won
Radio 2

Remco ereburger

Volgende week wordt Evenepoel ingehuldigd als ereburger van de gemeente Dilbeek. "Dat was al voorzien na zijn overwinning in de Vuelta, maar dat hij nu ook nog eens wereldkampioen is, komt er dubbel en dik bij", laat een enthousiaste burgemeester Willy Segers (N-VA) weten. Komende zondag 2 oktober wordt Remco zowel in Brussel als in Dilbeek in de bloemetjes gezet. "Kampioenen worden altijd gevierd in onze hoofdstad als ze met een medaille naar huis komen. Maar we hebben toch even duidelijk gemaakt dat ook wij onze inwoner willen huldigen. Mijn collega-burgemeester in Brussel heeft ook meteen aanvaard dat wij Remco eerst ontvangen en dat hij dan pas naar Brussel trekt voor een tweede viering."

Radio 2
Radio 2

Tour de France

In het supporterscafé van Remco Evenepoel in Schepdaal was het gisteren ook gezellig. Dirk Coppens beheert de sociale media bij de fanclub van Remco en was er gisteren, als supporter van het eerste uur, natuurlijk ook bij op het feestje. "Het is uniek dat we dit meemaken", vertelt Dirk in het ochtendprogramma van Radio2 in Vlaams-Brabant & Brussel. 

Beluister het fragment hier

Meest gelezen