Archieffoto

Antwerpse politie achtervolgt minderjarige die op gestolen elektrische step reed

In Antwerpen heeft de politie dit weekend een minderjarige betrapt met een gestolen elektrische step. De jongeman ging op de vlucht en verzette zich hevig toen de agenten hem te pakken kregen. Vervolgens ging een andere minderjarige er met de step vandoor. De jongens van 14 en 16 jaar werden uiteindelijk allebei gevat en kregen een proces-verbaal voor heling. 

De politie van Antwerpen heeft afgelopen weekend een grote controleactie gehouden. Toen de politie een jongeman op een step wilde controleren in het centrum van Antwerpen, sloeg hij op de vlucht. De politie kon hem vatten, maar hij verzette zich hevig. Zo schold hij de agenten uit en spuwde hij voor hen op de grond. Achteraf bleek dat de step gestolen was. 

Toen de agenten de step wilden recupereren, was die verdwenen. De step was meegenomen door een andere minderjarige. Uiteindelijk konden ze allebei gevat worden. Het gaat om jongens van 14 en 16 jaar. Zowel de jongeman die was weggelopen als de jongen die uiteindelijk de step bij zich had, gaven een verwarrende uitleg over waar de step vandaan kwam. Ze kregen een proces-verbaal voor heling. De jongen die agressief was tegenover de politie, kreeg ook nog een proces-verbaal voor smaad aan de politie. Daarbovenop kreeg hij een GAS-boete voor spuwen op de grond. 

Meest gelezen