Foto: om.nl

Nederlandse politie onderschept 1,8 ton cocaïne in Belgische vrachtwagen

De Nederlandse politie en douane hebben een grote lading cocaïne uit een zeecontainer gehaald, die uit ons land afkomstig was. 

Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie was er een tip binnengekomen dat een lading cocaïne vanuit België onderweg was. In Barendrecht, bij Rotterdam, werd de vrachtwagen met Belgische nummerplaat van de snelweg gehaald. Toen agenten de deuren van de container openden, vielen honderden blokken cocaïne op straat. Uiteindelijk bleek het om 1815 pakketten van elk ongeveer een kilo te gaan, goed voor een straatwaarde van ruim 191 miljoen euro.

De drugs zijn intussen vernietigd, zegt het Nederlandse gerecht. De vrachtwagenchauffeur, een 28-jarige Roemeen is opgepakt. Meer informatie kan het Openbaar Ministerie niet kwijt.

Meest gelezen