Radio 2

Voetbalvelden in Diegem kleuren oranje door chemische reactie: "We zitten met de handen in het haar"

Twee nieuwe voetbalvelden op het jeugdvoetbalcomplex in Diegem kleuren oranje door een chemische reactie. De verkleuring is een gevolg van de regen de voorbije dagen. Heel wat wedstrijden van de jeugdploegen worden afgelast en verplaatst.

“De regen heeft stokken in de wielen gestoken. Er is een chemische reactie ontstaan met de lijmolie onder de grasmatten. Die lijmolie, in combinatie met de kurk van de matten, heeft een waterafstotende laag gecreëerd. Het goedje is dan komen bovendrijven in het water", legt schepen Peter Roose (N-VA) uit. "Het voetbalveld lijkt meer op een tennisveld op Roland Garros.”

Zo'n zeldzaam voorval in Diegem! Het zit tegen

Peter Roose, bevoegd schepen

Volgens schepen Roose gaat het om overmacht: “De aannemer heeft al honderden grasvelden aangelegd, zelfs in het buitenland. Het is de eerste keer in zeven jaar dat dit gebeurt, uitgerekend in Diegem. Ook de aannemer zit met de handen in het haar! Gelukkig vallen de velden wel nog onder garantie."

Schuiven

“We moeten hard schuiven met onze plannen", zegt Roose. "Er is gelukkig nog een synthetisch veld, maar dat is te weinig voor 350 jeugdspelers. Vorige weekend werd een match of vijf afgelast. Een paar wedstrijden zijn verplaatst naar een andere dag en de jeugdploegen van Diegem Sport kunnen deels in Machelen trainen.”

De gemeente hoopt samen met de aannemer een oplossing te vinden. “Deze week zijn er enkele testen uitgevoerd. Hopelijk kan de aannemer ons zo snel mogelijk helpen zodat alle jeugdploegen weer kunnen voetballen", besluit Roose.   

Originele staat van het voetbalveld
Radio 2

Meest gelezen