Tom Driesen

Turnhoutenaar wordt Nederlands kampioen poetry slam

Tom Driesen uit Turnhout is Nederlands kampioen poetry slam geworden in Utrecht. Dat is al rappend poëzie voordragen. Hij haalde het van alle andere (Nederlandse) kandidaten met een gedicht over zijn liefde voor data en daten. Hij mag nu naar het Europees en het wereldkampioenschap.

"Bij poetry slam - waarbij je al rappend poëzie brengt - probeer je het publiek er op 3 minuten van te overtuigen dat jouw "poetry" de beste is. "Ik heb gewonnen met een gedicht over mijn liefde voor data en daten", zegt een trotse Tom Driesen uit Turnhout. Driesen is in het gewone leven leraar in het buitengewoon onderwijs in Antwerpen, hij heeft een visuele beperking en was eerder stadsdichter in Turnhout.

Geen wonder misschien dat hij poetry slam heel erg in de vingers heeft? "Bij de eerste 2 rondes kon ik de teksten nog voorbereiden maar hoe verder je doorstoot, hoe meer je moet improviseren. Het eindigt in een battle en dan moet je op elkaar inspelen. Ik heb met het verschil tussen Nederlanders en Belgen gespeeld, ik heb de Nederlanders op een respectvolle manier "gedisst", ze konden dat wel hebben", lacht Driesen.

Het stemt mij heel nederig dat ik al die grote "slammers" mag opvolgen

Tom Driesen uit Turnhout

Hoe komt het dat een Belg een Nederlands kampioenschap wint? "Het kampioenschap in Nederland staat open voor iedereen die in het Nederlands voordraagt. Ik ben trouwens niet de eerste Belg die kampioen wordt in Nederland. 6 jaar geleden deed de Belgische Carmien Michels mij dat al voor. Ik ben heel trots dat ik in haar voetsporen mag treden", aldus een trotse Driesen.

"Ik mag nu naar het Europees en het wereldkampioenschap maar weet totaal niet waar die plaatsvinden. Ik hoop er wel een plezierreisje van te maken. Ik ben heel blij. Ik heb hier heel lang voor gewerkt, ik ben al 10 jaar bezig met slam poetry. Het stemt mij ook heel nederig dat ik al die grote "slammers" mag opvolgen", besluit een bescheiden Driesen.

Meest gelezen