Radio2

Verdacht pakket aan woning van Justitieminister Vincent Van Quickenborne blijkt vals alarm

Het verdacht pakket aan de woning van de minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) blijkt niet gevaarlijk te zijn. De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) kwam ter plaatse om het pakket te onderzoeken. De buurtbewoners die moesten evacueren, mogen terug naar hun woning. 

Rond 17.30 uur sloot de politie de straten rond het huis van de minister van Justitie Vincent Van Quikenborne in Kortrijk af. Er werd een verdacht pakketje gevonden voor het huis van de minister. DOVO kwam ter plaatse om het pakketje te onderzoeken. Na onderzoek bleek het pakketje ongevaarlijk. 

Tijdens de actie zette de politie een perimeter van 100 meter rond het huis van de minister af. Zo kon niemand de buurt nog betreden. Verschillende buurtbewoners moesten hun woning voor een tijd verlaten, maar mogen ondertussen terug naar hun woning. 

Vincent Van Quickenborne krijgt op dit moment nog steeds verhoogde beveiliging omdat er vorig weekend een plan was om hem te ontvoeren. Ondertussen zijn er al vier verdachten opgepakt in Nederland. 

BEKIJK - Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse, bewoners moesten hun woning verlaten:

Videospeler inladen...

Meest gelezen