135 bewoners kunnen deze week nog niet terug naar serviceflats in Schoten na brand 

In Schoten kunnen de 135 bewoners van de serviceflats Schuttershof deze week nog niet naar huis. Dat zegt de burgemeester. Afgelopen weekend heeft het gebrand in de garage. Er is momenteel nog geen elektriciteit en geen verwarming in de flats.

In de nacht van zaterdag op zondag brak er brand uit in de ondergrondse garages van de assistentiewoningen in de Jozef Van Craenstraat in Schoten. Nadat een deel van de bewoners 's nachts al werd geëvacueerd, moest zondag iedereen de flats verlaten. Het gaat om 135 mensen uit 110 woningen.

Intussen is de garage gestut en wordt de stabiliteit onderzocht. Straks zal de garage ook gekuist worden. Daarnaast moet ook nog onderzocht worden hoe groot de schade is aan de elektriciteit. 

Alle leidingen lopen door de kelder en die moeten één voor één nagekeken worden

Maarten De Veuster (N-VA), burgemeester Schoten

"Er is geen elektriciteit, er is geen verwarming, er is geen domotica en dus werkt ook het oproepsysteem niet", zegt burgemeester Maarten De Veuster (N-VA). "Dat maakt die flats onbewoonbaar, zeker voor de doelgroep die hulp nodig heeft en waar hulp naartoe moet komen, zodra die gevraagd wordt. Alle leidingen daarvoor lopen natuurlijk door de kelder en die moeten één voor één nagekeken worden, om te bekijken hoe groot de schade is. Dat zal zeker nog een hele week duren."

Ook de schade aan de auto's die in de garage stonden, wordt verder opgemeten. De brand is mogelijk ontstaan door een scooter die er geparkeerd stond. 

Meest gelezen