Radio2

Reisbeurs in Brugge verbindt (West-)Vlaamse toeristische troeven met internationale reisorganisaties

75 Vlaamse toeristische uitbaters probeerden hun troeven in de kijker te zetten op het Flanders Travel Forum in Brugge. Daar kwamen 135 internationale reisorganisaties op af. "We hopen dat die buitenlandse bedrijven Vlaanderen opnemen in hun pakket", zegt Stef Gits van Toerisme Vlaanderen. 

Die internationale reisorganisaties komen uit buurlanden, maar ook uit de VS, uit Zuid-Korea of zelfs Australië. Voor Vlaanderen zijn er bijvoorbeeld hotels, diensten voor toerisme en uitbaters van musea aanwezig. "Het Flanders Travel Forum wil eigenlijk vraag en aanbod bij elkaar brengen", legt Gits uit. "Vanuit Vlaanderen spelen wij in op het culinaire, op erfgoed, op fietsen en op de natuur want dat zijn onze troeven." 

Dat Vlaanderen bekend is om te fietsen, kan Yan uit Zuid-Korea alvast bevestigen. "Het bedrijf waarvoor ik werk biedt fietsvakanties aan. Hier zijn de banen en de fietspaden vaak gescheiden. Dat is veel veiliger dan bij ons. Daarnaast heb je ook nog mooie en rustige natuur om in te fietsen."

West-Vlaanderen boven

Omdat de reisbeurs in Brugge plaatsvindt, zijn de Brugse aanbieders sterk vertegenwoordigd. "Qua toerisme halen we opnieuw min of meer het niveau van 2019", vertelt schepen Mieke Hoste (Vooruit). "Het kan natuurlijk altijd beter en daarom staat de Brugse sector hier. Zij willen de voordelen van onze stad laten zien, namelijk dat je alles in de stad makkelijk te voet kan bereiken en we hebben ook voldoende binnenattracties zoals musea om te bezoeken bij slecht weer." 

Niet alleen Brugge, maar ook de Westhoek valt in de smaak. De Australische Sharon biedt daguitstappen aan naar Ieper. "Na de coronaperiode merken we dat de mensen weer goesting krijgen om te reizen. Wij laten de toeristen de Flanders Fields zien. Dat is niet alleen een stuk van België, het is geschiedenis. "Hill 60" is voor mij een voorbeeld van een parel uit de Westhoek. Die site waar heel wat ondergrondse mijnontploffingen zijn gebeurd, laat je echt stilstaan bij de Eerste Wereldoorlog." 

Meest gelezen