Radio2

Meerdere personeelsleden naar ziekenhuis na brand in pannenkoekenbakkerij in Veurne

Vannacht is er brand uitgebroken in een oven van de industriële pannenkoekenbakkerij Cérélia in de Ondernemingstraat in Veurne. Twee personeelsleden probeerden het vuur te blussen, maar ze ademden te veel rook in en ze werden met de ziekenwagen weggebracht.

De brandweer werd iets na middernacht opgeroepen voor een brand in pannenkoekenbedrijf Cérélia, waar onder andere poffertjes en Diksmuidse pannenkoeken worden gebakken. Er was vuur ontstaan in een van de industriële bakovens. Op dat moment lagen er nog poffertjes te bakken in die oven. Het personeel kon geëvacueerd worden.

“Het ging om een productielijn met een oven die oververhit raakte of een vonk gaf”, zegt brandweerluitenant Nicolas Garmyn. “Die is uitgerust met een automatisch blussysteem zodat erger voorkomen kon worden. Twee personeelsleden ondernamen ook nog een poging om de brandende oven te blussen, maar ademden daarbij te veel rook in. Zij werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht."

Schade blijft beperkt

"Nog enkele andere personeelsleden hadden last van hun ademhaling door de stoom en zij gingen op eigen kracht naar het ziekenhuis", gaat Garmyn verder. "De oven zelf konden we vrij snel blussen. We ventileerden ook het gebouw nog uitvoerig.” 

De productie in de pannenkoekenbakkerij zou niet in het gedrang komen want de schade bleef al bij al beperkt. Het was niet de eerste keer dat de brandweer moest uitrukken voor een brand in dat bedrijf.  

Meest gelezen