Renners rijden onder schachtbokken door voor wereldbeker veldrijden in Maasmechelen

De exacte locatie van de wereldbeker veldrijden in Maasmechelen is nu ook bekend. De start en de aankomst van de koers bevinden zich aan het Evenementenplein, naast de schachtbokken, vandaar gaat het richting het vlakbij gelegen natuurgebied.

Na de start rijden de wielrenners langs verschillende mijnlocaties. “Ze gaan met de fiets door de schachtbokken heen, wat heel mooie beelden gaat geven”, blikt burgemeester Raf Terwingen (CD&V) vooruit. “Daarna passeren ze de kleine terril, en ook Ecotron komt aan bod.” Voor bezoekers komen er zones verspreid over het hele gebied. “Er wordt gezocht naar een evenwicht tussen natuurbehoud en natuurbeleving.”

Naar het aantal bezoekers is voorlopig gissen want dat Maasmechelen nu ook deel uitmaakt van de wereldbeker veldrijden raakte pas onlangs bekend . “Er komt sowieso een VIP-ruimte met zo’n 500 tot 1000 mensen", zegt burgemeester Terwingen.  "In totaal zullen we blij zijn als er 5 à 10.000 bezoekers komen.” Hierbij denkt de gemeente ook aan de Maasmechelaars: “Zij krijgen de kans een ticket te kopen aan de helft van de prijs.”

De burgemeester ziet het al helemaal zitten: “De organisator, UCI, en Flanders Classics zeggen dat het misschien wel de mooiste cross van dit jaar gaat zijn”, glundert Terwingen.

Meest gelezen