Rouwregister voor koppel uit Koningshooikt dat afgelopen weekend verongelukte: "Ongeval maakt veel los bij mensen" 

In dienstencentrum De Waaier in Koningshooikt (Lier) is een rouwregister gelegd voor het koppel dat het afgelopen weekend omkwam bij een zwaar ongeval. Normaal gebeurt dat alleen wanneer bekende mensen overlijden, maar het stadsbestuur merkte dat heel veel mensen meeleven en er nood aan hebben. 

In dienstencentrum De Waaier in Koningshooikt is een rouwregister gelegd voor Wim en Joyce. De twee dertigers, een getrouwd koppel, zijn afgelopen weekend overleden bij een zwaar verkeersongeval in Koningshooikt. 

Het is uitzonderlijk dat dit gebeurt voor verkeersslachtoffers. "We voelden al heel snel aan dat deze gebeurtenis een grote impact heeft op de deelgemeente", zegt burgemeester Rik Verwaest (N-VA). "Het maakt heel veel los. Het zijn natuurlijk ook twee jonge mensen, die lokaal heel actief zijn en die ook twee jonge kinderen hebben die hier goed gekend zijn. Dat betekent dat iedereen er wel een band mee heeft, dat iedereen daar wat bij voelt. We vinden het dan ook belangrijk dat mensen hun verhaal kunnen vertellen."

Het rouwregister blijft liggen tot en met vrijdag 7 oktober. Je kan iets neerschrijven tijdens de openingsuren: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur, woensdag van 9.30 tot 14 uur.

Meest gelezen