Gentse studenten vieren start acamediejaar met Student Kick-Off op Sint-Pietersplein

De Student Kick-Off in Gent kan voor het eerst sinds de pandemie zonder coronamaatregelen plaatsvinden en verwacht ongeveer 30.000 bezoekers. Op het Gentse Sint-Pietersplein staan verschillende artiesten klaar om de studenten opnieuw te verwelkomen in de Arteveldestad. 

Op de 16e editie van de Student Kick-Off in Gent verwacht de organisatie van het festival zo'n 30.000 studenten. Daarvoor zijn er allerlei artiesten uitgenodigd zoals Kabouter Plop, Camille en Snelle. Daarnaast zijn er tussen 12u en 6u verschillende standen van studentenverenigingen die de bezoekers wegwijs willen maken in het Gentse studentenleven.

Volgens persverantwoordelijke Ruben Maesfranckx zal de toegang dit jaar veel vlotter verlopen zonder de coronamaatregelen. "Vorig jaar hebben we vooral bij het controleren van de toegangsbandjes nog last ondervonden van de maatregelen, maar dit jaar zal het veel vlotter lopen. Elk jaar trekken wij zo'n 30.000 studenten aan doorheen de dag. Op het plein zelf kunnen er tegelijk 18.000 studenten staan, maar de studenten komen en gaan. Meestal komen we tegen het einde van de dag wel aan 30.000 mensen."

Veiligheid

De Gentse politie zal ook op het festivalterrein te vinden zijn. Ze staan niet alleen in voor de veiligheid, maar hebben ook een standje op het plein waar de bezoekers kunnen kennismaken met de agenten en nuttige tips meekrijgen over onder andere (verkeers)veiligheid.

Via haar website laat de politie ook weten dat rugzakken groter dan een A4-blad niet toegelaten zijn op het festival uit veiligheidsoverwegingen. Aan de ingang zijn er lockers voorzien voor mensen die er toch een bij zich hebben.

Meest gelezen