Radio2

Vier gewonden na botsing tussen politiecombi en auto in Zonnebeke

In Zonnebeke is kort na de middag een zwaar ongeval gebeurd met een politiecombi en een auto. De politie was op weg naar een ander ongeval, maar de bestuurder van de auto verleende geen voorrang. De twee inspecteurs en de twee inzittenden van de personenwagen raakten gewond. 

De politiecombi kwam van de A19 gereden en was op weg naar een ongeval in Moorslede. De inspecteurs reden met zwaailicht en sirene, maar een autobestuurder gaf aan het einde van de afrit in Zonnebeke geen voorrang aan het prioritaire voertuig. De klap was bijzonder hevig.

Eén van de vier slachtoffers, de vrouw die op de passagierszetel van de auto zat, is er erg aan toe. De inspecteurs en de bestuurder van de auto raakten lichter gewond. Ze werden overgebracht naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper. Door het ongeval was er lange tijd zo goed als geen verkeer mogelijk op de brug boven de A19. De op- en afritten bleven wel open, maar veel automobilisten moesten een omleiding volgen.

Radio2

Meest gelezen