Radio 2

Gameopleiding aan Howest in Kortrijk opnieuw één van beste gamescholen ter wereld

De gameopleiding aan de hogeschool Howest in Kortrijk behoort opnieuw tot de top drie van beste gamescholen ter wereld. Vorig jaar won de opleiding nog goud op The Rookies, dit jaar haalt de opleiding de tweede plaats. Sinds 2017 staat Howest elk jaar bij de koplopers. 

De bacheloropleiding Digital Arts and Entertainment aan Howest in Kortrijk heeft een hoog aanzien. Veel buitenlandse studenten komen naar hier om de gameopleiding te volgen, en ook dit jaar haalt Howest er een podiumplaats mee op The Rookies. In de categorie "Best Game Design & Development School" staat de hogeschool op de tweede plaats. Daarmee behoort Howest tot de top drie van beste gamescholen ter wereld. 

The Rookies is een internationale toonaangevende competitie. De jaarlijkse ranking wordt opgemaakt door professionals uit de sector, op basis van de ingediende studentenportfolio's. Sinds het begin van de ranking in 2017 zit Howest elk jaar in de top vijf. Vorig jaar won de gameopleiding goud, dit jaar gaan ze naar huis met de zilveren medaille. "We passen het curriculum telkens aan aan de noden van de game-industrie", vertelt opleidingsmanager Rik Leenknegt, "wellicht dat we daarom telkens in prijzen vallen. Het bewijst dat we de juiste vinger aan de pols houden, en dat we weten wat er van onze studenten wordt verwacht als ze afstuderen." 

We houden non-stop de vinger aan de pols voor de gameopleiding

Opleidingsmanager Rik Leenknegt

De opleiding telt op dit moment al meer dan 1500 studenten. Door de internationale uitstraling van The Rookies trekt de school steeds meer buitenlandse studenten aan. "Dit jaar groeien we door van 1350 naar 1500 studenten", zegt Leenknegt. "Een kwart van de studenten is ondertussen internationaal, in het eerste jaar komt bijna de helft uit het buitenland." Wat ook meespeelt: in vergelijking met de andere gamescholen in de top 20 is de opleiding in Kortrijk een stuk goedkoper.

De winnaar van de competitie dit jaar is het Think Tank Training Centre uit Canada.

Meest gelezen