Radio2

Leerlingen uit Diksmuide leren hengelen: "Zelfde vaardigheden nodig als in de klas"

De leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar van de gemeentelijke basisschool van Diksmuide krijgen vandaag een les in hengelen. Het is één van de acties van de stad om de hengelsport in de kijker zetten. Er zijn nog heel wat hengelaars in Diksmuide, want met de IJzer en de Handzamevaart loopt er veel water door de stad.

Visser Arne hielp de leerlingen uit Diksmuide vandaag hengelen. "We gebruiken korte hengeltjes, die zijn makkelijker om mee te werken dan werphengels. Het vraagt al heel veel tijd om een werphengel onder controle te krijgen. Het is een eenvoudige techniek waarmee we de meeste vissoorten die bij ons aanwezig zijn, kunnen bevissen. De leerlingen vingen in één voormiddag een 15-tal vissen. Ze worden niet opgegeten, maar worden na het vangen weer in het water gegooid.

Zelfde vaardigheden als in de klas

De hengelsport in de kijker zetten is één van de 86 actiepunten uit het beleidsplan van de stad Diksmuide. Zowel de IJzer als de Handzamevaart passeren door de stad, hengelen wordt er nog vaak beoefend. Juf Nathalie vindt in het hengelen heel wat vaardigheden terug die de leerlingen ook in de klas nodig hebben. "Tijdens het hengelen moet je geduld hebben als het niet lukt, je moet stil zitten, kunnen zwijgen en je niet moeien met iemand anders. Eigenlijk allemaal vaardigheden die ook in de klas nodig zijn."

Radio2

Meest gelezen