Nicolas Maeterlinck

Minister Van Quickenborne weer de baan op: "Ik sta nog altijd onder verhoogde beveiliging"

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) is vandaag twee keer in het openbaar verschenen. Hij tekende present voor het vragenuurtje in de Kamer en was daarna aanwezig op een viering van 50 jaar speciale eenheden. De minister zat sinds eind vorige week in een zogenoemd safe house na een concrete bedreiging met ontvoering. Hij staat naar eigen zeggen wel nog onder verhoogde beveiliging. 

"Wij staan nog altijd onder verhoogde beveiliging en ik volg nog altijd de instructies van de veiligheidsdiensten", benadrukt Vincent Van Quickenborne. Betekent dit dat de minister niet langer in een safe house verblijft? "Die beslissing komt toe aan het crisiscentrum. Zij hebben die beslissing gisteren genomen."

Volgens Van Quickenborne moet hij zich nog altijd beperken in zijn verplaatsingen. "Ik was daarnet wel in het parlement omdat ik vragen heb gekregen", zegt hij. In de Kamer kreeg de minister trouwens een kamerbreed applaus, als teken van steun.

"Ik wil mij natuurlijk niet laten intimideren door die gangsters", klinkt het strijdvaardig. "Justitie werkt verder. Ik wil ook tonen dat we de strijd tegen die gangsters verder voeren."

De minister van Justitie krijgt applaus in de Kamer.

Videospeler inladen...

Later vanmiddag was de minister aanwezig op een viering voor de speciale eenheden. "Ik ben hier met dankbaarheid voor het werk van de speciale eenheden, die vandaag 50 jaar jong zijn", aldus Van Quickenborne.

Eergisteren stond Van Quickenborne de pers nog te woord vanuit zijn geheime verblijfsplaats. Ook toen gaf hij aan dat hij zich niet zou laten intimideren. "Wees gerust: deze regering zet alles in bij de strijd tegen die drugscriminelen. De federale politie wordt versterkt, en ook bij justitie doen we inspanningen. Net voor de zomer hebben we belangrijke wetten goedgekeurd in het parlement, om die strijd aan te gaan. We gaan in elk geval nooit opgeven." 

Meest gelezen