Oplichter uit Netflixdocu "The puppet master" wordt overgeleverd aan Frankrijk

Oplichter Robert Hendy-Freegard bekend van Netflixdocumentaire "The puppet master", wordt overgeleverd aan Frankrijk, dat hem wil laten terechtstaan voor de poging tot doodslag op twee politiemensen. De Brit was na de feiten op de vlucht geslagen, maar werd enkele dagen later door de federale wegpolitie opgepakt op de E40 in Groot-Bijgaarden.

De Britse oplichter raakte bij het grote publiek bekend door de op hem gebaseerde Netflix-documentaire "The puppet master: hunting the ultimate conman", waarin te zien was hoe hij 1 miljoen pond binnenhaalde door mensen wijs te maken dat hij een geheim agent was. Hij sloeg begin september op de vlucht toen de politie hem wilde ondervragen bij een controle op zijn hondenkwekerij in het Franse dorpje Vidaillat, in de buurt van Limoges.

Toen enkele gendarmes de man vroegen om mee te gaan, spurtte Robert Hendy-Freegard naar zijn wagen, waarna hij inreed op twee politiemensen en er vandoor ging. De twee agenten smakten tegen de motorkap en raakten daarbij gewond. Het Franse gerecht opende een onderzoek voor poging tot doodslag en vaardigde een Europees aanhoudingsbevel uit.

Acht dagen later merkte een patrouille van de wegpolitie Oost-Vlaanderen de wagen op waarmee de politiemensen in Frankrijk waren aangereden. Robert Hendy-Freegard zat achter het stuur en werd onmiddellijk opgepakt. Hij werd aangehouden, maar verzette zich tegen zijn overlevering naar Frankrijk. Nadat eerder de raadkamer zijn overlevering al goedkeurde, deed de Brusselse KI vandaag hetzelfde. De man zal binnenkort worden overgeleverd aan Frankrijk.

Meest gelezen