Oude supermarkt in Brecht wordt bibliotheek

In Brecht opent dit weekend de nieuwe bibliotheek Uniq in het gebouw waar ooit de Unic-supermarkt zat. Alle boeken zijn op drie weken tijd verhuisd. "De oude vloer en indeling van de supermarkt is nog herkenbaar", zegt schepen Daan De Veuster (CD&V) aan Radio2 in Antwerpen. De locatie is een tijdelijke oplossing in afwachting van ambitieuzere bouwplannen.

De gemeente Brecht opent dit weekend de nieuwe bibliotheek Uniq op de Gemeenteplaats in het gebouw waar ooit de oude supermarkt Unic gevestigd was. "We hebben gerenoveerd wat moest en behouden wat kon. Je herkent de vloer nog en de indeling van de supermarkt", zegt schepen Daan De Veuster aan Radio 2 in Antwerpen. De verbouwing kostte net geen miljoen euro.

Sinds de sluiting van de oude bibliotheek op 12 september zijn alle boeken overgebracht naar de nieuwe locatie. Inwoners van Brecht kunnen op 1 oktober de nieuwe bibliotheek gaan ontdekken. Wie de opening bijwoont, mag volgens de gemeente rekenen op een cadeautje, leuke activiteiten en een hapje en drankje.

De nieuwe locatie Uniq zal maar enkele jaren dienst doen als bibliotheek. Als het nieuwe gemeentehuis van Brecht gebouwd zal zijn, wil de gemeente het oude gemeentehuis ombouwen tot bibliotheek. 

Meest gelezen