radio2

Nieuw jongerencentrum De Bak opent morgen officieel de deuren in Peer

In het centrum van Peer opent morgen het nieuwe jongerencentrum De Bak de deuren. De tweede bouwfase van De Bak, waarin een nieuwe kelderzaal ingericht werd, is afgewerkt. Jongeren zullen er naar feestjes kunnen gaan en workshops geven, maar ook zelf initiatief kunnen nemen om iets te organiseren. 

Vanaf morgen kunnen jongeren in het centrum van Peer, op de markt, naar het nieuwe jongerencentrum De Bak gaan. Er waren al een tijdje werken bezig, maar de tweede bouwfase is afgewerkt. De Bak heeft nu ook een gloednieuwe kelderzaal waarin er onder andere feestjes en concerten georganiseerd zullen worden. 

“De eerste bouwfase was al langer afgewerkt”, verklaart Steven Matheï (CD&V), de burgemeester van Peer. “In het markante gebouw van De Bak is er een jongerencafé, een OverKop-Huis en een pop-upruimte voor jonge ondernemers. We wilden De Bak hier op de markt van Peer openen, omdat we vinden dat jongeren thuishoren in het centrum van de stad.”

We wilden De Bak op de markt van Peer openen, omdat we vinden dat jongeren thuishoren in het centrum van de stad

Steven Matheï, burgemeester Peer

En nu is er dus ook een nieuwe kelderzaal gebouwd. “We hebben er bewust voor gekozen om een polyvalente ruimte onder de grond te bouwen om zo de overlast voor de omgeving zo goed mogelijk te beperken maar tegelijkertijd alle ruimte te geven aan de jongeren om optredens en workshops te organiseren”, aldus Matheï. 

Hotspot

Morgen wordt het jongerencentrum officieel geopend. Daarna zal de kelder open zijn bij activiteiten, afhankelijk van het activiteitenaanbod. “Er zullen optredens en workshops georganiseerd worden. Daarnaast staat De Bak natuurlijk open voor allerlei initiatieven. Dat zullen initiatieven zijn die we vanuit de stad nemen, maar jongeren zijn ook volledig vrij om zelf iets te organiseren in ons jongerencentrum. Zo kan het uitgroeien tot een echte hotspot voor jongeren in en rond Peer”, besluit de burgemeester.

radio2

Meest gelezen