Vernieuwde en uitgebreide site voor technische diensten in Pelt 

De gemeente Pelt heeft zijn technische diensten vernieuwd en uitgebreid. Tot nu toe zaten de technische diensten van de gemeente verspreid over twee locaties, maar nu kunnen de medewerkers van het Heikesveld in Neerpelt aan het werk in de vernieuwde site aan de Lieven Bauwenslaan in Overpelt. Op Open Bedrijvendag staat de site open voor het grote publiek. 

"Wanneer Overpelt en Neerpelt zijn gefusioneerd tot Pelt, bleek het niet zo handig om als bedrijf met 2 technische diensten in 1 gemeente te zitten", begint schepen van Openbare Werken Dirk Vanseggelen (CD&V). Een onbebouwd deel van het terrein aan de Lieven Bauwenslaan werd daarom gebruikt om de technische dienst uit te breiden met kantoren en een overdekte stelplaats van meer dan 1.500 vierkante meter. 

Ook voor de brandweer kwam het goed uit dat de technische diensten in Overpelt gegroepeerd werden. Dirk Vanseggelen: "Op het Heikesveld in Neerpelt was de brandweer onze buur, en zij hadden ook nood aan meer plek, en dus hebben we een stuk van het Heikesveld overgemaakt aan de brandweer." 

Meer dan kruiwagen en schop

Op het vernieuwd terrein zullen 85 medewerkers beschikken over zo'n 720 vierkante meter aan werkruimte. "De tijd waar de technische dienst gewoon een kruiwagen en schop hebben, ligt al even achter ons", lacht Vanseggelen. "We zijn nu een modern bedrijf waar alles klaarstaat voor de winterbestrijding, het groenonderhoud en de wegenbouw. Ook de materialen voor de uitleendienst staan hier opgeslagen." 

Er kwamen ook ingrepen op het vlak van duurzaamheid. Zo werd er een warmtepomp geïnstalleerd, liggen er zonnepanelen op het dak en maakt het sanitair gebruik van gerecupereerd regenwater. De totale investering voor de site bedraagt meer dan 2,8 miljoen euro. 

Op Open Bedrijvendag op zondag 2 oktober opent de technische dienst in de Lieven Bauwenslaan in Pelt zijn deuren van 10 uur tot 17 uur.  

Meest gelezen