Brand vernielt eetzaal van school in Sint-Pieters-Woluwe, uitgerekend op dag van schoolfeest

In de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe is de eetzaal van een school uitgebrand. Er vielen geen gewonden, maar de schade is erg groot. Alles stond klaar voor een schoolfeest.

"Een voorbijganger signaleerde ons rond half tien vanmorgen een uitslaande brand in de Franstalige school Notre Dame des Grâces aan de Vogelzang in Sint-Pieters-Woluwe", vertelt Walter Derieuw, de woordvoerder van de Brusselse brandweer. "Onze dienst stuurde drie autopompen en drie ladderwagens ter plaatse."

brandweer Brussel

Ter plaatse bleek dat de refter van de school helemaal in brand stond. "Het vuur is wellicht deze nacht ontstaan en heeft heel de nacht gesmeuld om dan vanmorgen tot een uitslaande brand te leiden", zegt Derieuw. "Er was niemand aanwezig in de school en er vielen dus geen slachtoffers. De oorzaak van de brand is zo goed als zeker accidenteel", voegt de woordvoerder nog toe.

brandweer Brussel

De schade in de refter is enorm. Uitgerekend vandaag zou er in de school een schoolfeest  plaatsvinden. Alle tafels waren gedekt en er stond ook een grote voorraad drank en eten gestapeld. Alles ging in de brand verloren. Burgemeester Benoît Cérexhe (Les Engagés) van Sint-Pieters-Woluwe kwam zich later vanochtend ter plaatse van de toestand vergewissen. 

Meest gelezen