Veertiger met geweld om het leven gebracht in Maaseik, dertiger aangehouden

Een 45-jarige man uit Maaseik is door middel van geweld om het leven gebracht. Het parket van Limburg is een onderzoek gestart en heeft een onderzoeksrechter voor moord gevorderd. De feiten speelden zich af in de Rode Kruisstraat in Maaseik. Een dertiger is intussen aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. Dat bevestigde persmagistraat Pieter Strauven van het Limburgse parket.

Het 45-jarige slachtoffer van Nederlandse origine is levenloos aangetroffen in zijn woonst. De lokale politie Maasland deed de eerste vaststellingen. Al snel bleek dat het een gewelddadig overlijden betrof. Het parket stuurde een forensisch team en de leden van de technische en wetenschappelijke politie van de federale gerechtelijke politie van Limburg ter plaatse.

Het steunteam van het gerechtelijk lab werd ook ingeschakeld om een digitale afstapping te organiseren, zodat de plaats delict niet meer fysiek met meerdere personen betreden moet worden. Er is onder meer een uitgebreid sporenonderzoek verricht. 

De betrokkene bij de feiten, een 36-jarige dakloze man, meldde zich aan bij de lokale politie Maasland. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden en hij werd overgebracht naar de gevangenis. 

Meest gelezen