Wouter Hagens via Wikipedia.org

Oud-Heverlee sluit verdieping gemeentehuis om energie te besparen: “Al die kleine zaken maken een wereld van verschil”

In Oud-Heverlee wordt een verdieping van het gemeentehuis gesloten. Dat is een van de maatregelen die de gemeente neemt om de energiefactuur onder controle te houden. 

Niet alleen gezinnen en bedrijven proberen hun energiefactuur zo laag mogelijk te houden. Ook de Vlaamse en Brusselse gemeenten nemen maatregelen, waaronder Oud-Heverlee. "We hebben in al onze gebouwen de verwarming teruggebracht tot 19 graden", zegt burgemeester Bart Clerckx (CD&V).

"We hebben twee gemeentehuizen en gaan ook zorgen dat we die efficiënter gebruiken. In één gebouw gaan we al zeker een verdieping afsluiten en niet meer verwarmen", vult Clerckx aan. "Het gemeentehuis kan blijven draaien, we gaan gewoon zorgen dat het veel efficiënter is."

Het gemeentehuis kan blijven draaien, we gaan gewoon zorgen dat het veel efficiënter is

Bart Clerckx, burgemeester Oud-Heverlee (CD&V)

Elke verdieping heeft bovendien een koelkast. "We gaan die allemaal afsluiten en nog slechts één koelkast per gemeentehuis gebruiken."

De gemeente zal bovendien ook de straatverlichting vaker doven en kerken of monumenten minder verlichten. "Het zijn allemaal kleine zaken, maar al die kleine zaken maken wel een wereld van verschil", besluit Clerckx.

Meest gelezen