Videospeler inladen...

Zoekactie naar kadaver van vinvis in Noordzee stopgezet

De zoektocht naar het kadaver van een vinvis dat sinds vrijdag ronddobbert in de Noordzee, is stopgezet. De kans is groot dat het al gezonken is. Een andere mogelijkheid is dat het al verder is afgedreven dan eerst gedacht en het nu ter hoogte van Nederland dobbert.

Voor de Belgische kust drijft sinds vrijdag het karkas van een vinvis rond. Dat is niet zonder gevaar, want schepen zouden ermee in aanvaring kunnen komen. "De zoekactie moest vrijdag worden gestaakt door het slechte weer", zegt Kelle Moreau van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN). 

De speurtocht werd vandaag hervat, maar tegen de avond stopgezet. "Morgen, zondag, zullen de gerichte zoekacties niet worden hervat. Tenzij er opnieuw waarnemingen zijn", zegt Moreau.