Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) trekt erkenningen van 4 dierenkwekers in Antwerpen en Limburg in

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft de erkenning van drie handelskwekerijen en één hobbykweker ingetrokken. Het gaat om Falconsnest uit Genk, Watervogels Vekemans uit Duffel  en Meerle Dogs en Puppy Paradise uit Meerle. Het wordt de eigenaars ook verboden de komende twee jaar een nieuwe erkenningsaanvraag in te dienen. "Wie dieren niet goed kan huisvesten of verzorgen, kan niet langer dieren houden", zegt de N-VA-minister.

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts trekt na controles de erkenning in van drie handelskwekerijen en één hobbykweker. Bij de controles kwamen allerlei inbreuken aan het licht. Dieren werden bijvoorbeeld niet gehuisvest volgens de minimumnormen en ze verbleven op een te kleine oppervlakte. Op sommige plaatsen was er ook een gebrek aan daglicht en ventilatie en hadden de dieren niet of onvoldoende toegang tot drinkwater.

Zieke dieren

Bij Puppy Paradise in Meerle stelden de inspecteurs ook vast dat er zieke, niet-geregistreerde of niet-geïdentificeerde dieren verhandeld werden. De kwekers krijgen nu tot 15 november om hun dieren te verkopen, daarna beschikken ze niet meer over een erkenning. Naast het intrekken van de huidige erkenningen, wordt het de eigenaars nu ook verboden om de komende twee jaar een nieuwe erkenningsaanvraag in te dienen.

Door waakzaamheid van onze inspectiediensten kunnen we in Vlaanderen ingrijpen waar nodig

Ben Weyts, minister van Dierenwelzijn (N-VA)

"In Vlaanderen geven we, terecht, meer aandacht aan het welzijn van dieren", zegt minister Weyts. "Dankzij de waakzaamheid van onze inspectiedienst en van de lokale politie slagen we erin om in te grijpen waar nodig."

Meest gelezen