Studio Germaine

Open Bedrijvendag is een succes: 350.000 kijklustigen bezoeken bedrijven

Het is druk geweest in de ondernemingen die hun deuren openden op Voka Open Bedrijvendag. Hier en daar was het zelfs lang aanschuiven. De struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte in Tielt kreeg maar liefst 8.000 bezoekers, meteen het grootste aantal van alle firma's die deelnamen aan Open Bedrijvendag.

De struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte in Tielt had zo'n toeloop niet verwacht. "Vanaf 10 uur was het hier volle bak. Onze 80 vrijwilligers hadden de handen vol om alles in goede banen te leiden. Vele mensen wilden struisvogeleieren kopen om een omelet te maken. Maar het broedseizoen begint pas over 2 maanden."

Studio Germaine

De grote belangstelling heeft volgens Guus te maken met de nieuwsgierigheid van de mensen. "Struisvogels zijn nog altijd dieren die fascineren. Ik denk dat het daardoor komt dat we overrompeld werden."

Radio 2

Ook bij SABCA Limburg in Lummen was het aanschuiven. Zo'n 2.300 mensen vonden hun weg naar het bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hightech composietassemblages voor vliegtuigen en dat ook actief is in de ruimtevaart. Nieuw is dat ze nu ook de staartvleugel van de nieuwe gevechtsvliegtuigen F35 zullen maken.

General manager Stephan De Koninck is niet verbaasd dat er zoveel volk is komen opdagen. “Binnenkort zal het heel wat moeilijker zijn de site te betreden. De veiligheidsmaatregelen worden verscherpt omdat we volop bezig zijn met de voorbereiding van de productie van het gevechtsvliegtuig F35. Normaal gezien zal het eerste productiestuk hier in december 2024 gemaakt worden en vanaf dan blijft alle informatie binnen deze deuren."

Het baggerbedrijf Jan De Nul in Aalst nam al voor de elfde keer deel aan Open Bedrijvendag. Het klopte af op 6000 bezoekers. Een van de redenen waarom het bedrijf besliste zich open te stellen voor het grote publiek is dat het personeel zoekt: er zijn tal van vacatures op alle vlakken, van administratief medewerkers, over ICT’ers tot arbeiders.

En de politiezone Mira gooide voor het eerst de deuren open van hun nieuwe gebouw in Waregem, met animatie voor groot en klein. “We wilden tonen hoe we te werk gaan en ten dienste staan van de bevolking”, vertelt woordvoerder Bert Pollet. “Bezoekers maakten kennis met alle diensten, van de verkeerspolitie tot de interventiedienst. Bovendien speelden we in op de kinderdroom die veel jongeren koesteren, om later politieman- of vrouw te worden." 

BEKIJK - Reacties van de bezoekers bij Open Bedrijvendag:

Videospeler inladen...

Meest gelezen