Radio 2

Prins Yvan neemt na drie jaar afscheid van carnavalisten in Aalst

Door corona was Yvan De Boitselier drie jaar lang prins carnaval in Aalst. Maar aan alle mooie liedjes komt een eind, zo ook aan dat van prins Yvan, die op 8 oktober de fakkel doorgeeft aan kandidaat-opvolger. Voor een allerlaatste keer stond Yvan dit weekend als prins op het podium en dat voor een heus afscheid van zijn carnavalisten.

Met een afscheidsbal nam Yvan De Boitselier dit weekend afscheid als prins Carnaval. Na drie jaar geeft hij de scepter door aan zijn kandidaat-opvolger Yordi. Dat Yvan drie jaar lang prins Carnaval was, heeft alles te maken met corona, een moeilijke periode voor velen, zo blijkt uit de beklijvende afscheidsspeech van prins Yvan. 

Corona was een moeilijke periode, met veel miserie, pijn en verdriet

Prins Yvan

“Slechts enkele weken heb ik kunnen genieten van mijn statuut als prins carnaval", vertelt Yvan. "Plots stak corona op en vanaf dat moment bleef mijn scepter liggen en hing mijn prinsenkostuum aan de haak. Een moeilijke periode, maar niets in vergelijking met de miserie, het verdriet en de pijn, waar zoveel mensen in terechtkwamen door de pandemie." 

Ook zijn "muisje", Isabelle werd uitgebreid bedankt. "Jij bent mijn steun en toeverlaat en stond de laatste drie jaar aan mijn zijde tijdens mooie en ook minder mooie momenten waaronder het verlies van mijn allerbeste vriendin aan wie ik dit afscheidsbal opdraag."

Afscheidslied

Daarna was het tijd voor het bal en dat werd afgetrapt met een pakkend afscheidslied, waarin Yvan alle carnavalisten die de voorbije jaren zijn gestorven, herdacht. Onder andere oud-burgemeester Ilse Uyttersprot, Kamiel Sergeant en Nicole Vinck werden herdacht. 

Meest gelezen