Provincie Antwerpen verliest twee jeugdauteurs: Gerda van Cleemput (86) en Gaston Van Camp (83) overleden

De provincie Antwerpen is twee jeugdauteurs armer: Gerda van Cleemput (86) en Gaston Van Camp (83) zijn overleden, twee voorlopers van de young adult-literatuur.  

Triest nieuws uit de provincie Antwerpen: twee jeugdauteurs zijn er overleden. Het gaat om de Antwerpse Gerda van Cleemput en Gaston Van Camp uit Beerzel (Putte). Dat is bevestigd aan onze redactie. Beiden waren tot het begin van deze eeuw actief als schrijvers van voornamelijk jeugdboeken.

Gerda van Cleemput heeft een zestigtal kinder- en jeugdboeken op haar naam staan. Ze debuteerde in 1963 met "Moeli en Harlekijn". Van Cleemput kreeg verschillende prijzen voor haar boeken, onder andere voor "De bloeiende mimosaboom" (1982) en "Pius en Pepijn" (1988). Ze overleed in een woonzorgcentrum op het Antwerpse Linkeroever, ze was 86 jaar.

Gaston Van Camp begon als leerkracht in Mechelen, maar schreef al sinds de jaren 60 verschillende jeugdboeken. Hij is bekend van onder meer "Ik ben Harry van de achterbuurt" (1975). Later schreef hij ook verschillende thrillers. In 2005 schreef hij z'n laatste boek, "De zaak Aurelia". Daarnaast was Van Camp ook een fervente reiziger. Hij overleed in het ziekenhuis van Herentals op 83-jarige leeftijd.

BEKIJK: Gaston Van Camp praat op de Boekenbeurs over "De kracht van Marrakech", zijn eerste volwassenenroman na meer dan 50 kinder- en jeugdboeken ("Wie schrijft die blijft", 8 november 1984)

Videospeler inladen...

Meest gelezen