Foto: Fraser Dunn

Veiligheidspersoneel luchthaven Charleroi voert actie, vluchten lopen 2 à 3 uur vertraging op

Op de luchthaven van Charleroi heeft het veiligheidspersoneel vanmiddag twee uur lang het werk neergelegd. Daardoor lopen de vluchten vanmiddag en vanavond 2 à 3 uur vertraging op. Volgens de vakbonden heeft de luchthavendirectie een openbare aanbesteding voor twee beveiligingsfirma's uitgeschreven, in plaats van één nu. Het personeel vreest negatieve gevolgen als het in de toekomst voor twee firma's tegelijk zal moeten werken.

Momenteel werken zo'n 380 veiligheidsagenten in dienst van Security Masters op de luchthaven van Charleroi. De luchthavendirectie heeft nu een openbare aanbesteding voor twee verschillende beveiligingsfirma's uitgeschreven, in plaats van Security Masters dat nu als enige beveiligingsfirma actief is op de luchthaven.

Het personeel van Security Masters is volgens de vakbonden niet tevreden met deze gang van zaken en vreest de negatieve gevolgen van twee verschillende firma's die met elkaar in concurrentie zullen gaan.

De spontane actie van vanmiddag is intussen beëindigd, maar de vertragingen zijn nog niet weggewerkt.

Het personeel dreigt met nieuwe acties als de luchthavendirectie geen rekening houdt met zijn bezwaren.

Meest gelezen