Brusselse brandweer waarschuwt nogmaals voor gevaar op CO-vergiftiging

De brandweer van Brussel waarschuwt nogmaals voor het gevaar op CO-vergiftiging. De aanleiding is een incident in Schaarbeek, waarbij hulpverleners een jonge vrouw uit haar flat moesten evacueren. 

De jonge vrouw uit Schaarbeek heeft zondagnacht een co-vergiftiging opgelopen door een slecht werkende verwarmingsketel op gas. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar. De ketel werd afgesloten en verzegeld door netbeheerder Sibelga. Alle andere gasketels in het flatgebouw werden ook gecontroleerd, maar die bleken allemaal correct te werken.

De stookperiode breekt opnieuw aan. Naar jaarlijkse gewoonte gaat dit helaas gepaard met incidenten door de vorming van CO
Walter Derieuw, woordvoerder Brusselse brandweer

Volgens de Brusselse brandweer worden er in België jaarlijks meer dan 1.000 mensen het slachtoffer van een CO-vergiftiging. "Soms met een tragische afloop." De brandweer geeft drie belangrijke tips om dergelijke intoxicaties te vermijden. "Laat een conform apparaat plaatsen door een erkende technieker, laat het toestel jaarlijks onderhouden en onderwerp het apparaat aan de verplichte controles", geeft Walter Derieuw mee als eerste tip. "Zorg voor verse lucht en ventilatie en een goede afvoer van de verbrandingsgassen en ten slotte: plaats een CO-melder."

Meest gelezen