Peter Malaise

Buurtbewoners zijn lawaaierige feestjes rond kasteel Bossuit in Avelgem beu: burgemeester sluit domein af

De burgemeester van Avelgem is de lawaaierige feestjes rond het Kasteel van Bossuit beu en zal het domein afsluiten. Afgelopen weekend was er opnieuw een festival dat veel overlast veroorzaakte. De bewoner van het kasteel mag het domein verhuren voor privéfeestjes, maar regelmatig zijn die veel groter.

Op het "Freaky Festival" aan het kasteel van Bossuit in Avelgem dit weekend, waren er meer dan 600 mensen aanwezig. Daar was geen vergunning voor aangevraagd en de muziek was tot in Kluisbergen te horen. Na verschillende klachten uit de buurt liet burgemeester Lut Deseyn (gbA-Gemeentebelangen) het feestje stilleggen. 

"Opnieuw een feest zonder vergunning, opnieuw een feest met de nodige lawaaihinder", reageert Deseyn. "Ik ben daar zaterdag geweest met de politie om het stil te leggen. Maar met 10 agenten tegenover 600 of meer feestvierders, dat is niet evident. Om middernacht werd het stil. Voor zondag werd afgesproken dat het om 18 uur stil moest zijn, die afspraken werden wel nagekomen."

Gedaan met feesten. Het domein gaat op slot.

Lut Deseyn, burgemeester Avelgem

De gerant verhuurt volgens de burgemeester vooral aan Noord-Fransen. En zegt er niet bij dat er een vergunning nodig is. "Er werden tickets verkocht en bezoekers bleven er kamperen in tenten of kampeerwagens. Er werd niets gecontroleerd op het vlak van veiligheid. Wij geven als gemeente maar een keer per jaar een toelating voor een festival dat lawaaihinder kan geven, en dat is Cirque Magique. Daarnaast zijn er nog een paar events die geen lawaai veroorzaken."

Voor alle andere feesten werd nooit een vergunning voor verleend. "Ik vaardig een burgemeesterbesluit uit waarin het domein afgesloten wordt. Gedaan met feesten. Het gaat op slot", verduidelijkt de burgemeester nog. Het gemeentebestuur neemt ook een advocaat onder de arm om te bekijken wat ze kunnen doen om de feestjes en de gerant te stoppen.

Meest gelezen