Radio2

Grote rubberen boot uit water gehaald in Knokke-Heist: "Waarschijnlijk door transmigranten gebruikt"

De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR) heeft een grote rubberen boot, die vermoedelijk gebruikt werd door transmigranten, uit zee gehaald. De boot dreef vanuit Engeland terug af naar de Belgische kust.

De boot die de vrijwilligers van de Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR) gisterenochtend uit zee hebben gehaald, was gemarkeerd door de Britse kustwacht. Daarmee maken ze duidelijk dat eventuele transmigranten al in veiligheid werden gebracht. Zo moet er geen zoekactie worden opgestart.

"De boot is vanuit Engeland door de harde wind naar de Belgische kust gedreven", communiceert de VBZR. "Asielboten die in Engeland aankomen worden daar gemerkt." De redders namen de rubberen boot aan boord en namen het mee naar de jachthaven in thuisbasis Blankenberge, waar het ding uiteindelijk afgemeerd werd. 

Radio2

Meest gelezen