355 inschrijvingen voor extra vaccinatiemoment tegen apenpokken in Kinepolis Antwerpen

355 mannen die regelmatig seks hebben met andere mannen komen vanavond naar het extra vaccinatiemoment tegen apenpokken in Kinepolis Antwerpen. Dat zijn meer inschrijvingen dan vorige keer, omdat een verwijsbrief van de dokter of een bewijs van een SOA in het voorbije jaar niet meer nodig is.

In het vaccinatiedorp van Kinepolis Antwerpen komen tussen 17 uur en 20 uur vanavond al zeker 355 mannen zich laten vaccineren tegen de apenpokken. "Het gaat over mannen die regelmatig seks hebben met andere mannen", zegt Joris Moonens van het agentschap Zorg en Gezondheid. "Misschien komen er op het laatste moment nog extra mensen langs."

Met 355 inschrijvingen laten al meer mannen zich vaccineren dan tijdens het vorige vaccinatiemoment in Antwerp Expo. Toen waren er 60 mensen langsgekomen. "De drempel ligt lager nu. Vorige keer hadden ze een verwijsbrief van de dokter nodig, of een bewijs van een SOA in de laatste 12 maanden. Dat is nu niet meer het geval", legt Moonens uit. Mannen kunnen zich gewoon inschrijven en langskomen.

Het is een vrijblijvend aanbod. We kennen de omvang van de doelgroep niet, dus hebben we ook geen verwachtingen
Joris Moonens, agentschap Zorg en Gezondheid

Toch ligt het aantal inschrijvingen onder de helft van het aantal beschikbare plaatsen. "We hebben ruimte voor 800 vaccinaties vanavond", zegt Moonens. "Het is een vrijblijvend aanbod. We kennen de omvang van de doelgroep niet, dus hebben we ook geen verwachtingen, maar dit is een goede start." 

Mannen die vanavond niet naar Antwerpen kunnen komen, krijgen nog kansen. "Dit zal niet de enige en laatste kans zijn. Binnenkort komen er nog andere momenten op andere locaties in Vlaanderen voor de mensen die er vanavond niet geraken." 

Meest gelezen