Kleuter (4) die gereanimeerd moest worden in De Nekker nog altijd in kritieke toestand

De kleuter van 4 die gisteren gereanimeerd moest worden in het provinciaal domein De Nekker in Mechelen, is nog altijd in kritieke toestand. Dat meldt het parket. De jongen uit Bonheiden was op schooluitstap. De begeleiders waren hem uit het oog verloren en hij is vervolgens in het water gesukkeld. Het parket onderzoekt hoe het incident is kunnen gebeuren.

De jongen uit Bonheiden was op schoolbezoek in De Nekker, maar was plots verdwenen. "Er is onmiddellijk een zoekactie opgestart en het kindje werd aangetroffen in een waterpartij", vertelt Dirk Van de Sande van de politiezone Mechelen-Willebroek. "De jongen werd onmiddellijk gereanimeerd door de hulpdiensten, die heel snel aanwezig waren."

Het parket onderzoekt hoe het incident is kunnen gebeuren. "Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor onopzettelijke slagen en verwondingen", vertelde Lieselotte Claessens van het parket van Antwerpen. "Het is nog niet duidelijk hoe het incident is ontstaan. Een wetsdokter gaat het kind onderzoeken en nadien met het parket en het labo naar de plaats van de feiten." 

Het kind is in kritieke toestand overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. Een dag later is zijn toestand nog onveranderd. De familie kwam onmiddellijk ter plaatse en de dienst slachtofferhulp was ook aanwezig voor alle betrokkenen.

Meest gelezen