Belga

Stad Brussel behoudt schaatspiste ondanks hoge energieprijzen

De traditionele schaatsbaan die tijdens het evenement Winterpret deel uitmaakt van de Brusselse kerstmarkt zal er ook dit jaar staan, ondanks de hoge energieprijzen. Dat heeft Brusselse schepen van Grote Evenementen Delphine Houba (PS) maandagavond bekend gemaakt op de gemeenteraad van de stad Brussel.

Het was CD&V-gemeenteraadslid Bianca Debaets die het onderwerp aansneed. Zij is van mening dat een energieverslindende schaatsbaan overbodig is in het huidige klimaat van de energiecrisis. "Een rolschaatspiste zoals in Gent zou een energievriendelijker alternatief zijn", vindt Debaets. "Ik denk dat klein en groot zich daar ook prima kunnen vermaken. Het zorgt ook voor een feestelijke sfeer, je kan er ook wat eetstandjes rond plaatsen. Dus, het lijkt mij een prima alternatief", besluit Debaets. 

Afgedekte schaatsbaan

"We hebben beslist om de schaatsbaan op het De Brouckèreplein te behouden. Zoals in de afgelopen jaren dekken we die af om het energieverbruik te beperken", vertelt schepen van Grote Evenementen, Delphine Houba (PS).  "De stad Brussel verkiest om de energiekosten van de ijspiste te betalen en kiest voor dat extra tikkeltje wintersfeer. Na twee jaar van beperkingen wil het stadscollege Winterpret in haar volle glorie behouden, zowel voor de mentale gezondheid van de inwoners als de aantrekkelijkheid van de stad. De openingstijden van Winterpret worden niet aangepast, maar er wordt wel nagedacht over de afstelling van de verlichting." 

De 21ste editie Winterpret vindt dit jaar plaats van 25 november tot 1 januari.

Meest gelezen