Radio2

Yves Lampaert verslaat winnend paard van Winkel Koerse

Wielrenner Yves Lampaert is gewonnen van het beste paard van Winkel Koerse in Sint-Eloois-Winkel. De organisatie van Winkel Koerse voorziet elk jaar een unieke stunt om het evenement af te sluiten. Dit jaar konden ze Yves Lampaert strikken. 

Wielrenner Yves Lampaert gaat vandaag met de gouden medaille naar huis op Winkel Koerse in Sint-Eloois-Winkel bij Ledegem. Om 18 uur nam hij het op tegen het beste paard van Winkel Koerse. Eerder op de dag trok de traditionele paardenrace door de straten van de gemeente. Het paard dat de wedstrijd won, nam het in een race op tegen Yves Lampaert.

Lampaert kon snel starten en zo het paard nipt verslaan. Voor Lampaert was het de eerste keer dat hij het opnam tegen een paard. "Ik vond het een leuke en unieke ervaring, maar ik had wel wat stress. Het is geen evidentie om te winnen van een paard. Ik hoorde dat er al renners hadden meegedaan en dat zij al eens waren verloren. Uiteindelijk was het ook heel nipt bij mij", vertelt hij. 

Radio2

Meest gelezen