Zes Herkse basisscholen en stadsbestuur vormen de Klimaatbende: "We gaan voor minder energieverbruik en minder CO2-uitstoot"

In Herk-de-Stad vormen de zes basisscholen en de stad vanaf dit schooljaar de Klimaatbende. Ze hebben daarvoor vandaag met de provincie een charter ondertekend. De scholen en de stad gaan samen proberen hun energieverbruik en hun CO2-uitstoot te verminderen. 

Zes basisscholen in Herk-de-Stad en het stadsbestuur hebben vandaag met de provincie een charter ondertekend waarmee ze zich ertoe verbinden hun energieverbruik en hun CO2-uitstoot te verminderen. 

"We zijn vandaag gestart om met de oudste leerlingen na te denken over maatregelen die we kunnen nemen om ons energieverbruik te verminderen", zegt directeur Raf Vangeel van basisschool Herx. "We hebben de laatste weken al zelf actie ondernomen zoals verwarmingen op de gang preventief dichtdraaien of lichten doven als dat kan. Maar we zijn ervan overtuigd dat onze kinderen zelf ook nog met goede ideeën zullen komen."

We willen niet alleen het energieverbruik maar ook de CO2-uitstoot verminderen

directeur Raf Vangeel van basisschool Herx

"We willen tegelijkertijd ook de CO2-uitstoot verminderen", gaat directeur Vangeel verder, "we hebben daar in het verleden al maatregelen voor genomen. We hebben bijvoorbeeld onthard en meer groen geplant rondom onze school en we hebben moestuintjes en groenbakken gemaakt. Maar we hebben ook een aantal buitenklassen waar de kinderen dagelijks naar toe gaan om te leren. Dat maakt onze kinderen ook gezonder en daardoor zijn ze blijer en kunnen ze zich beter concentreren", besluit Vangeel. 

Als logo voor de Klimaatbende heeft Herk-de-Stad gekozen voor een afbeelding van de grote modderkruiper. Die zeldzame vis is door Herk-de-Stad als koestersoort geadopteerd.

Meest gelezen