Ouders vervangen leerkrachten in Ooigem: we voelen nu nog meer respect voor hen!
Radio2

Ouders vervangen leerkrachten voor "Dag van de Leerkracht" in Ooigem

Vandaag nam het Oudercomité van Vrije Bassschool Het Vlinderbos in Wielsbeke een halve dag het roer over van het lerarenkorps. "Ze hebben dat verdiend," zegt een van de ouders Evy Dujardin, die werkt als psychiatrisch verpleegkundige. "Zeker na vandaag. Vanmiddag neem ik alvast een paar uur platte rust, want deze  job is echt niet te onderschatten."

Traditioneel wordt het lerarenkorps in heel wat Vlaamse scholen in de bloemetjes gezet op de dag van de Leerkracht. In Het Vlinderbos gebeurde dat op een speciale manier: de leerkrachten werden op non-actief gezet en mochten genieten van een ontbijt, een yogasessie en een reeks andere gezellige bezigheden. Ondertussen verving een delegatie van het Oudercomité de leerklachten in de klas. "Het is een win-winsituatie want blijkbaar was iedereen tevreden. De leerkrachten, de ouders én de leerlingen", zegt directrice Stefanie Duyvejonck. 

Na een halve dag als leerkracht neem ik vanmiddag toch een paar uur platte rust!

Evy Dujardin, psychiatrisch verpleegkundige die leerkracht verving in VBS Het Vlinderbos

Dodehoekongeval

Evy Dujardin en Nele Bouckhuyt namen de leerlingen van het zesde leerjaar mee naar buiten voor een themales rond dodehoekongevallen. "Het respect voor onze leerkrachten is alleen maar groter geworden na deze dag van de Leerkracht", zegt Evy Dujardin. Ze werkt als psychiatrisch verpleegster, best ook een zware job. "Maar niet te vergelijken met dit beroep. Ik werk met volwassenen, hier werk je met jongeren en moet je met veel meer zaken rekening houden." Nele Bouckhuyt, in het normale leven verkoopster, geeft Evy gelijk. "Ik amuseer me hier enorm als leerkracht, maar ik ben bij dat het bij een half dagje blijft. Het is gewoon leuk dat we op deze manier kunnen laten blijken dat we onze leerkrachten appreciëren. Hier past maar één woord. Respect!"

Ouders doen het goed, maar…

"De mama’s van andere leerlingen komen hier een paar lessen geven, en eigenlijk doen ze het best goed", zegt Alessio uit het zesde leerjaar. "Ik ben blij dat we het eens mogen meemaken en dat onze leerkrachten eens op hun gemak kunnen zitten." Katarina, ook een zesdejaar, vindt de lessen van de ouders best aangenaam. "Maar ik ben blij dat juf Catherine morgen de lessen terug overneemt. We raakten ondertussen toch al een beetje gehecht aan haar!"

Voor de leerkrachten van VBS Het Vlinderbos was het voor één keer ècht chillen tijdens de Dag van de Leerkracht.
Radio2

Meest gelezen