Agenten politiezone Demerdal mogelijk betrokken bij drugsfeiten

Het parket van Leuven heeft een onderzoek geopend naar agenten van de politiezone Demerdal (Diest/Scherpenheuvel-Zichem) die betrokken zouden zijn bij drugmisdrijven. Ze zouden drugs gebruiken en verkopen. Dat melden Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws. Het nieuws wordt bevestigd door het Leuvense parket.

"We hebben recent informatie gekregen over agenten die betrokken zouden zijn bij inbreuken op de drugwetgeving", zegt parketwoordvoerder Julie Plevoets. "Daarop is een opsporingsonderzoek geopend. In het belang van het onderzoek en van de rechten van de verdediging geven we geen verdere informatie."

Ook de burgemeester van Diest, Christophe De Graef (Open Diest) is op de hoogte van een opsporingsonderzoek naar agenten van zijn politiezone. "We wachten nu het onderzoek af, pas nadien kunnen wij, indien nodig; maatregelen nemen. Meer kan ik niet zeggen aangezien het om een onderzoek gaat dat in handen ligt van het parket." 

Over hoeveel agenten het precies gaat, is nog onduidelijk.

Meest gelezen