Alweer sluikstort in Haaltert: gemeente hoopt overtreders te vatten via mobiele camera’s

In Haaltert is opnieuw een grote lading afval gedumpt op een landweggetje in deelgemeente Denderhoutem. Het gaat om bouwafval en etensresten. De gemeente hoopt de daders op te sporen via beelden van mobiele camera’s.

Voor de tweede keer in een week tijd is in de Bunderstraat in Denderhoutem, deelgemeente van Haaltert een sluikstort gevonden. Onbekenden hebben op een landweg een lading bouwafval en etensresten achtergelaten. Schepen Phaedra van Keymolen (CD&V) heeft geen begrip voor de daders: “Dit is niet zomaar een papiertje dat je op straat gooit, dit gaat om kilo’s bouwafval dat daar doelbewust gedumpt is en waar de gemeenschap voor opdraait. Het is asociaal gedrag en onbegrijpelijk, omdat er ook een containerpark is. Daar kunnen burgers en ook kmo's terecht.”

Mobiele camera's

Het gaat om een landweggetje waar veel fietsers en wandelaars passeren. Volgens de schepen stoort het heel wat inwoners: “Sluikstorten is een van de grootste frustraties onder de inwoners, ze delen ook volop hun ongenoegen op de sociale media.”

“Haaltert heeft op verschillende plaatsen in de gemeente al mobiele camera’s opgesteld”, zegt schepen Van Keymolen.  “We hopen dat we op basis van die beelden snel de daders kunnen vinden, zodat ze een gepaste straf kunnen krijgen.” De overtreders riskeren een GAS-boete tot 250 euro. 

Meest gelezen