Foto: Pixabay

Rottweiler verwondt onthaalmoeder en kind in Ternat: “Met de hulp van de buren is een ramp voorkomen”

In de Watermolenstraat in Ternat heeft een rottweiler een onthaalmoeder die met twee kindjes van 2 jaar was gaan wandelen, aangevallen en verwond. Het dier kon door buren overmeesterd worden. Omdat de eigenaar niet bekend is, heeft de burgemeester het dier laten inslapen.

De onthaalmoeder werd in de arm gebeten en een kind werd aan het hoofd verwond. De wonden zijn oppervlakkig en dat is dankzij de buren die het dier tijdig konden wegtrekken. “Het moet toch heel beangstigend geweest zijn”, zegt burgemeester Michel Vanderhasselt (CD&V). “Er zijn geen grote wonden, maar die kinderen hebben nu natuurlijk de schrik van hun leven gehad. Een kindje van 2 jaar dat nog maar net kan spreken en dan aangevallen wordt door een hond die even groot is, houdt daar een trauma aan over.”

Buurman David snelt ter hulp

Het was buurman David Dooms die het allemaal zag gebeuren. Hij heeft het kindje kunnen redden. "Ik was in de tuin wat snoeiwerk aan het doen en hoorde geroezemoes op straat", vertelt David bij Radio2 in Vlaams-Brabant en Brussel. "Mijn poetsvrouw kwam me roepen en toen ik ging kijken waren er werkmannen het meisje aan het helpen. Ze zijn rond het meisje gaan staan en ik heb met een stok de hond proberen wegjagen. Dat lukte en de hond is dan richting zijn huis gelopen."

"De onthaalmoeder was in de kuit gebeten en één van de kindjes werd in het hoofd, de rug en de bil gebeten", gaat David verder. "Dat is toch een hond van 45 kilogram. Het is niet de eerste keer dat die honden uitbreken, en het zijn toch vaak van die agressieve honden. De eigenaars zijn blijkbaar hardleers." 

Zo’n bloedhond gaan we niet zomaar laten rondlopen

Michel Vanderhasselt, burgemeester Ternat

Omdat de eigenaar van de hond niet is komen opdagen, besloot de burgemeester om het dier te laten inslapen. “De politie heeft mij gevraagd wat er met het dier moest gebeuren”, gaat Vanderhasselt verder. “Ik heb dan de dierenasielen in de buurt gebeld, maar daar was geen plaats meer. En dan heb ik maar besloten om het dier te laten inslapen. Zo’n bloedhond gaan we niet zomaar laten rondlopen om hem de kans te geven nog zoiets te laten herhalen. Maar met de goede hulp van de buren, is een ramp voorkomen”, besluit hij.

Meest gelezen