Wanneer een herstelling eindeloos aansleept: auto van Floris uit Dilbeek staat al jaar in garage na ongeval

Een ongeval met de auto is nooit aangenaam, maar als het bij blikschade blijft, is dat dan toch al een opluchting. Je brengt je auto binnen bij de garage en daar herstellen ze je auto wel. Maar wat als die auto maar niet in orde komt? Wat als de auto een jaar na het ongeval nog steeds in de garage staat?" Floris uit Dilbeek wacht intussen al meer dan een jaar op zijn auto.

De vrouw van Floris De Munck uit Dilbeek krijgt op 8 oktober 2021 een ongeval met haar Mercedes GLE, een hybridewagen. Op dat moment is er twijfel of de auto perte totale wordt verklaard, of toch nog hersteld kan worden. "Het was een randgeval,", vertelt Floris. "Maar uiteindelijk oordeelde de verzekeringsexpert dat de wagen toch nog hersteld kon worden.”

In eerste instantie werd de auto naar de carrossier gebracht. "Voor de herstelling was telkens een nieuw wisselstuk nodig. De wisselstukken die ze nodig hadden, kwamen maar niet binnen. Uiteindelijk heeft de Mercedes van mijn vrouw 8 maanden lang bij de carrossier gestaan. Die mensen hebben zeker hun best gedaan en ook zij zaten met de handen in hun haar."

Blijkbaar kon de garage zonder dat belangrijke wisselstuk niet verder werken. Maar intussen waren er al acht maanden verstreken. "Op een dag wou ik de babystoel gaan halen uit de auto. De auto lag onder het stof. Daar was al maanden niet meer aan gewerkt.” 

Mercedesgarage

“Na acht maanden bij de carrossier werd de auto eindelijk overgebracht naar onze Mercedesgarage. Zij zouden de laatste herstellingen uitvoeren en de auto weer volledig aan de praat krijgen."

Floris krijgt weer hoop, maar die was te voorbarig. Alles begon van vooraf aan. Er werden nieuwe defecten ontdekt aan de auto en dus waren weer nieuwe wisselstukken nodig. “Telkens ik de garage belde, kreeg ik hetzelfde te horen: 'We wachten op een wisselstuk, het wisselstuk is niet leverbaar, …". Alles begon van vooraf aan. 

Begin juli verzekert de garage dat het allerlaatste wisselstuk eindelijk gaat binnenkomen. “We waren opgelucht dat het eindelijk in orde zou komen. Dat mocht ook wel, na een jaar wachten." Maar dat laatste wisselstuk liet uiteindelijk ook weer op zich wachten. Wat nu? “Het laatste dat we gehoord hebben, is dat het allerlaatste wisselstuk op 7 oktober in Duitsland zal toekomen. We zullen zien." 

Leasingwagen

“De auto is een leasingwagen via het werk van mijn vrouw. Dat betekent dat de kosten blijven doorlopen. Zij betaalt 1.200 euro per maand af. Omdat mijn vrouw de bedrijfswagen ook privé gebruikt, moet zij elke maand een stuk van haar loon afstaan. Bij KBC Lease kunnen ze ons niet helpen. We durven zelfs niet uit te rekenen hoeveel het ongeval ons uiteindelijk al gekost heeft. We betalen al een jaar lang voor een auto waar ze niet meer mee rijdt."

Het wordt zelfs nog straffer: "Binnenkort is de auto 2 jaar oud. De auto heeft langer stilgestaan dan ermee gereden is.”

“We hebben wel één groot geluk. Bij de carrossier zaten ze heel erg verveeld met de zaak en die hebben ons meteen een vervangwagen gegeven. Normaal hebben we daar maar vijf dagen recht op. Maar we mogen die -nu een jaar later- nog steeds gebruiken. Ze zijn helemaal niet verplicht ons die te geven.”  

Meest gelezen