radio2

Living Tomorrow-toren in Vilvoorde bijna klaar: "Laat zien hoe we wonen, werken en leven in de toekomst"

De opvolger van het Huis van de Toekomst, de Living Tomorrow-toren in Vilvoorde, moet binnen een jaar klaar zijn. De toren van 49 meter hoog wordt een innovatiecentrum dat toont hoe we in de toekomst zullen wonen, werken en leven. 

De toren van Living Tomorrow in Vilvoorde is, zelfs nu hij nog in de stellingen staat, op z’n minst indrukwekkend te noemen. Het gebouw telt 12 verdiepingen en is met zijn 49 meter hoogte zichtbaar vanop de Brusselse Ring. Als het van Living Tomorrow, het bedrijf achter het imposante gebouw, afhangt, is dit een blik op de toekomst. 

"Wij zijn al 30 jaar bezig met projecten die laten zien hoe de toekomst van onze samenleving er gaat uitzien", zegt Frank Beliën van Living Tomorrow. "Daarvoor werken we samen met overheden, bedrijven en universiteiten. Het gaat ook over hoe we omgaan met energie, en over de digitalisering van onze maatschappij." 

Volgend jaar zou de toren af moeten zijn. “In een deel van het gebouw komt een ruimte waarin we demonstreren hoe we over 10 jaar zullen wonen, leven en werken", zegt Beliën. "In een ander deel van de toren komt een hotel, en er is ook een congrescentrum zodanig dat mensen hier ook kunnen vergaderen.”

Meest gelezen