Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Noord-Korea vuurt opnieuw raketten af richting Japanse Zee

Noord-Korea heeft donderdag opnieuw ballistische raketten gelanceerd richting de Japanse Zee, twee dagen nadat het een gelijkaardige raket had afgevuurd boven Japan.

Het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap meldt het nieuws op basis van informatie van het leger. De raketten zouden kort na elkaar gelanceerd zijn richting het oosten, volgens Japan vlogen ze 350 kilometer en 800 kilometer ver. 

Het is al de zesde keer in amper twee weken tijd dat Pyongyang een rakettest uitvoert. De Noord-Koreaanse testen worden gezien als reactie op de gezamenlijke militaire oefeningen van Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

De nieuwe lancering komt op het moment dat de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties bijeenkomt in New York om de lancering van dinsdag te bespreken. Volgens VN-resoluties zijn de Noord-Koreaanse rakettesten verboden.

Meest gelezen