Opnieuw brand in gesloten Sheraton Hotel in Brussel

In Brussel is brand uitgebroken in het Sheraton Hotel. Dat hotel is gesloten en is op dit moment een werf. Vermoedelijk is de brand ontstaan bij de werkzaamheden op die werf. De brand was vrij snel geblust. Een tiental arbeiders die op de werf aan de slag waren, konden zich in veiligheid brengen en bleven ongedeerd.

Het bekende Sheraton Hotel aan het Rogierplein in het centrum van Brussel wordt al verschillende maanden grondig verbouwd. Gisteravond ontstond brand terwijl nog een tiental arbeiders aan de slag was. Iedereen raakte op tijd buiten en de brandweer had het vuur snel onder controle. Vermoedelijk ontstond de brand door de werkzaamheden.  

Voor de brandweermensen die het vuur bestreden was het wel confronterend, zegt woordvoerder Walter Derieuw. "Op dezelfde plek was in maart ook een brand en daar is toen een collega om het leven gekomen. Deze keer ging het om panelen op de benedenverdieping die vuur hadden gevat. Dat was snel onder controle. Gisteren was het dan ook nog eens de ploeg van onze overleden collega die moest uitrukken, dus dat was emotioneel zwaar voor onze mensen. Er werd een debriefing voorzien en iedereen die er bij was kon terecht bij het gespreksteam of bij collega's."

Meest gelezen