Plopsa Group over nieuw zwembad in Hofstade: "We zetten onze plannen voor waterpretpark in Mechelen door"

Plopsa Group behoudt haar plannen om het nieuw waterpretpark Plopsaqua in Mechelen te bouwen. Het bedrijf reageert daarmee op het nieuws dat er in Hofstade een nieuw watersportcomplex komt, op slechts 3 kilometer van het waterpark in Mechelen. "We gaan gewoon zorgen dat het bij ons leuker is dan in Hofstade", zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa Group. 

In Hofstade, bij Zemst, wordt een nieuw watersportcomplex gebouwd met onder andere een olympisch zwembad, een golfsurfbad en kabelbanen om te waterskiën. Maar dat verandert niets aan de plannen van Plopsa Group. "Wij zetten onze plannen gewoon verder zoals wij initieel gepland hadden. We hopen nog steeds dat het waterpretpark in Mechelen kan gebouwd worden", zegt CEO Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa Group. 

Vorige maand heeft Plopsa Group haar aanvraag voor de bouw van een waterpretpark ter waarde van 50 miljoen euro ingetrokken. Het bedrijf wil rekening houden met opmerkingen van de Vlaamse Milieumaatschappij en eventuele aanpassingen doen. "Ik ga ervan uit dat we voor het jaareinde het volledige dossier zullen indienen."

Het nieuwe zwembad in Hofstade zal op slechts 3 kilometer van het waterpretpark in Mechelen-Zuid liggen. Maar dat hoeft geen probleem te zijn, volgens Van den Kerkhof. "Voor mij zijn het twee verschillende producten. Enerzijds zijn wij een waterpretpark gethematiseerd rond de producten van Studio 100, en aan de andere kant willen we de functie van stedelijk zwemmen in Mechelen vervullen. Dat betekent dat we het zwembad willen bouwen voor de Mechelaars. En de Mechelaars gaan niet naar Hofstade om daar hun zwemlesjes of het schoolzwemmen te organiseren."

Het is spijtig dat zulke twee mooie projecten volledig los van elkaar gerealiseerd worden

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group

Toch komt het nieuws ongelegen. "Ik had toch graag telefoon gehad van minister van Sport Ben Weyts. We hebben vroeger ook altijd projecten besproken of er werd onze houding in een dossier gevraagd. Hier is geen overleg geweest met ons. We zijn al heel lang bezig met het waterpark in Mechelen, het zou fijn geweest zijn als we even rond de tafel hebben kunnen zitten om te kijken of we een win-win hadden kunnen creëren tussen beide projecten. Het is spijtig dat zulke twee mooie projecten, die toch samen ongeveer een investering van 100 miljoen euro vertegenwoordigen, dat die volledig los van elkaar gecreëerd worden."

Meest gelezen