Flitsmarathon in politiezone Mechelen-Willebroek en Klein-Brabant: meeste overtredingen gebeuren in een zone 30

Tijdens de flitsmarathon in de politiezone Mechelen-Willebroek en Klein-Brabant reed meer dan 5 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel. Uitschieters waren een bestuurder die 112 kilometer per uur reed op de R6 in Mechelen, waar een beperking van 70 per uur geldt, en een die 89 kilometer per uur reed in de Weertstraat in Bornem, waar je maar 50 mag. Op 5 oktober zette de politie in het hele land 24 uur lang extra in op snelheidscontroles.

De flitsmarathon is een actie van de politie in het hele land die geregeld georganiseerd wordt. 24 uur lang wordt er extra gecontroleerd op snelwegen en secundaire wegen.

Politiezone Mechelen-Willebroek

In de zone Mechelen-Willebroek werden in totaal 9575 bestuurders gecontroleerd op 16 plaatsen. 656 (6,85 procent) reed te snel.

De meeste overtredingen werden genoteerd in de Karolingenstraat in Mechelen, waar je maar 30 kilometer per uur mag rijden. Ruim een kwart van de gecontroleerde bestuurders hield zich daar niet aan. Ook in de Muizenhoekstraat in Mechelen mag je maar 30 per uur rijden, maar daar werd iemand betrapt die 60 kilometer per uur reed. Daarnaast reden twee bestuurders respectievelijk 80 en 81 in straten waar de snelheid tot 50 kilometer per uur beperkt is.

De zwaarste overtreding werd vastgesteld op de R6 in Mechelen. Daar reed een chauffeur 112 per uur, terwijl er een snelheidsbeperking van 70 per uur geldt. 

Politiezone Klein-Brabant

1.698 bestuurders werden gecontroleerd op 7 plaatsen in Bornem en Puurs-Sint-Amands. 95 bestuurders (5,6 procent) reden te snel. Maar in de Weerstraat in Bornem en in de Wilgenweg in Puurs-Sint-Amands liep dat aantal op tot 17,9 en 16,3 procent. In de Weerstraat reed een bestuurder zelfs 89 kilometer per uur, waar je maximaal 50 per uur mag rijden. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. 

Meest gelezen