Tot 225.000 euro boetes voor Gents bedrijf dat Bulgaarse bejaardenverzorgsters uitbuitte en geen belastingen betaalde

De rechter in Gent heeft hoge boetes uitgedeeld aan 2 vrouwen die via een Gents bedrijf tientallen bejaardenverzorgsters uit Bulgarije aan het werk zetten. Die moesten heel veel uren doen, en moesten een vals werkschema voorleggen bij controle. Er werden ook geen sociale bijdragen betaald, waardoor de rechter ook sprak van sociale fraude. 

De 2 vrouwen haalden via hun Gents bedrijf tientallen Bulgaarse bejaardenverzorgsters naar ons land. Die moesten de hele dag en soms ook 's nachts thuis bij de bejaarden werken. Ze kregen een vals werkschema dat ze moesten tonen als ze controle kregen.  De bejaarden moesten voor die verzorging ongeveer 2500 euro per maand betalen. 

De 2 vrouwen hadden daarvoor een bedrijf opgericht in Bulgarije, om geen sociale bijdragen te moeten betalen in ons land. Maar eigenlijk gebeurde alle administratie vanuit Drongen bij Gent. De rechtbank sprak dan ook van sociale fraude, ook omdat het bedrijf valse facturen uitschreef.

De 2 hebben boetes gekregen tot 225.000 euro, maar moeten daar maar de helft van betalen als ze zich aan de opgelegde voorwaarden houden. 

 

Meest gelezen