gemeentebestuur Sint-Pieters-Leeuw

Sint-Pieters-Leeuw plaatst 14 nieuwe welkomstborden met skyline en Vlaamse leeuw: "Inspiratie gehaald bij buren van Dilbeek"

Sint-Pieters-Leeuw gaat 14 nieuwe welkomstborden plaatsen op de invalswegen. Die moeten de identiteit van de gemeente beter in de verf zetten. Op de borden staan enkele gebouwen afgebeeld, die de skyline van Leeuw bepalen. En, er staat ook een Vlaamse Leeuw op afgebeeld, samen met de woorden "Vlaamse gemeente".

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw wil haar identiteit en haar imago meer in het straatbeeld brengen. Daarom worden 14 grote welkomstborden geplaatst langs de belangrijkste invalswegen. Het eerste exemplaar kreeg een plaatsje op de Lotstraat.  

Skyline én Vlaamse leeuw

"We hebben onze inspiratie gehaald bij de buren van Dilbeek", geeft burgemeester Jan Desmeth (N-VA) toe bij radio2 in Vlaams-Brabant en Brussel. Maar we hebben de silhouetten van de skyline natuurlijk vervangen door onze eigen blikvangers, zoals de watertoren langs de Brusselbaan, de kerk en de voormalige VRT-zendmast."

Dat er ook een Vlaamse Leeuw op het bord staat, vindt de burgemeester vanzelfsprekend. "Wij vinden dat nogal logisch. Iedereen weet dat we in Europa, in België leven. Maar hier in de Vlaamse Rand moeten we toch bij bepaalde mensen ook nog duidelijk maken dat dit het Vlaams Gewest is. Voor ons is dat bij wijze van spreken één en ondeelbaar", stelt Desmeth.   

Banieren

Nieuw zijn ook de banieren , die op 12 plaatsen in de gemeente zullen te zien zijn. “Baniervlaggen zijn beter zichtbaar, ook als er geen of weinig wind is. Ze dragen bij tot een wat vrolijker en feestelijker straatbeeld, daar waar mogelijk. En ze zijn ook veel praktischer voor de mensen van onze technische dienst. Die moeten nu met een hoogtewerker alle vlaggen op de vlaggenmasten vervangen. Binnenkort zullen ze dat quasi vanop de begane grond kunnen doen. Het levert dus ook wat meer efficiëntie op", besluit de burgemeester met een knipoog. 

Meest gelezen