Foto: TTK-REAL

Mechelse tafeltennisclub TTK-REAL viert 50-jarig bestaan met 50 uur pingpong: "We spelen zelfs met kookpannen" 

Tafeltennisclub TTK-REAL viert aanstaand weekend haar 50-jarig bestaan met een tafeltennismarathon van 50 uur. Deelnemers spelen onafgebroken vanaf vanavond 19.00 uur tot zondagavond 21.00 uur. "We organiseren ook ludieke tussendoortjes zoals kookpanpong. Mensen kunnen dan spelen met een kookpan of wokpan. Een paellapan wordt moeilijker", vertelt voorzitter Rony Callaert. 

Hoewel de Mechelse tafeltennisclub TTK-REAL eigenlijk al 50 jaar werd in volle coronapandemie, viert de vereniging dit weekend het jubileum met een tafeltennismarathon. Vanaf vanavond 19.00 uur wordt er onafgebroken tafeltennis gespeeld tot zondagavond 21.00 uur. "Het wordt een heel groot feest. Het is eigenlijk 50 uur non-stop doorgaan, maar natuurlijk spelen niet altijd dezelfde spelers. Onze eigen spelers wisselen elkaar af en we ontvangen het hele weekend clubs uit de buurt voor vriendschappelijke wedstrijden", legt voorzitter Rony Callaert uit.  

"Om dat hele weekend verder goed op te vullen zijn onze jeugdige spelers creatief uit de hoek gekomen", lacht Callaert. "Zo wordt een BK Beerpong georganiseerd. Maar we organiseren ook wedstrijden kookpanpong. In plaats van een tafeltennispelletje spelen mensen dan met een zelfgekozen kookpan. Dat kan een gewone wokpan zijn, maar ook een wokpan mag. Een paellapan wordt al moeilijker." 

Beluister hier het volledige gesprek met voorzitter Rony Callaerts.

Verder start de marathon vandaag met een TTK-café. In de loop van het weekend staan nog toernooien "blacklight-pong" en "sumo-pong" op het programma. Zaterdagavond is er een comedy avond. Zondag worden dan alle leden en oud-leden verwacht op een Retro Real Diner. Daarvoor werd ook een heuse expo over de geschiedenis van de club opgesteld. Wie er niet bij kan zijn, kan meer opsteken over de club in een speciale podcast. 

Foto: TTK-REAL

Meest gelezen